Frie Radikaler og Antioksidanter

Når et eple råtner eller smør harskner skjer det som følge av en oksidasjon med påfølgende frigjøring av frie oksygen-radikaler.

Det samme skjer i vår organisme og kan da være en viktig faktor i utviklingen av alvorlige sykdommer.

Biokjemiske reaksjoner i kroppen vil medføre frigjøring av frie radikaler. Hvis denne frigjøringen er stor vil ikke kroppen klare å holde de frie radikalene i sjakk, og de vil da kunne reagere med andre stoffer i organismen og påfører celler og vev skader. En fri oksygen-radikal er et stoff som har mistet et elektron og som dermed har lett for å reagere med andre stoffer.

Det er mange forskjellige årsaker til økt frigjøring av frie radikaler. Den viktigste kan være genetisk betinget, men det finnes er rekke ytre faktorer som også spiller en rolle.

Noen av disse faktorene er:

stress, stråling fra sol eller andre kilder, tobakk, alkohol, forurensing, dårlig kosthold og medikamenter.

Av sykdommer der man mener det er en sammenheng mellom frie radikaler og utviklingene av sykdommene, kan nevnes immunsvikt-sykdommer, degenerative, sykdommer som leddgikt, og hjertelidelser og kreft. Videre tror man at det er en sammenheng ved åreforkalkning og aldringsprossen.

Som motsvar til angrepene fra de frie radikalene, har kroppen egne stoffer som kan binde seg til det frie elektronet hos de frie radikalene og nøytralisere dette før det går til angrep på celler og vev.

Disse stoffene kalles antioksidanter. Som eksempel på dette kan nevnes enzymene, superoksid dismutase og gluthation peroksidase.

En rekke vitaminer, mineraler og fytokjemikalier har antioksidative egenskaper ved at de inngår i produksjonen av disse enzymene. Til de viktigste hører vitamin A, betakaroten, Vitamin C og E, selen, sink, koenzym Q10, pycnogenol og lycopene.

Ginkgo biloba, blåbær, melatonin og cystein er også viktige antioksidanter.

For å sikre at kroppen har tilstrekkelig mengder med antioksidanter, er det viktig å ha et balansert kosthold, holde seg i form og ikke stresse for mye.

Da belastningen på vår organisme i våre dager er stor, har man stor nytte av å innta antioksidanttilskudd. Det finnes i dag rikelig med forskning som viser nytten av å bruke antioksidanter i forebyggelsen av sykdommer.

Sjekk hvorfor Brokkolieffekten gir den mest effektive beskyttelsen mot frie radikaler:

http://www.youtube.com/watch?v=Qe3Dg90SxdA&feature=player_embedded

Motvirk de frie radikalene og forebygg alvorlige sykdommer med produkter av høy kvalitet:

KLIKK HER:

One response to this post.

  1. […] ikke noen studier direkte knyttet til ME, men Brokkolieffekten viser seg å beskytte cellene mot frie radikaler, er betennelseshemmende og bidrar til å avgifte […]

    Svar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: